devojka stavlja korejske zakrpe na lice

Top 5 mitova o korejskoj kozmetici

Korejska kozmetika je već dugo na evropskom tržištu i njena popularnost nije neosnovana. Međutim, još uvek postoji mnogo zabluda i stereotipa u vezi sa korejskom kozmetikom. Mislimo da je vreme da ih prekinemo. Pozivamo vas da igrate “Razbijači mitova”! Pa, hajde da počnemo….

MIT #1. Korejska kozmetika nije pogodna za evropske žene, jer korejanke imaju drugačiji tip kože.

lica zena razlicitih rasa razlicitih tipova kozeNa Internetu možete pronaći dve dijametralno suprotne tačke gledišta. Prva opcija: korejske žene imaju veoma debelu kožu, tako da su svi proizvodi sadrže više aktivnih sastojaka, koje, možda, naši native epiderm ne trebaju. Druga opcija: delikatne korejske žene imaju tanku kožu koja brzo apsorbuje sve prednosti.

Pa šta to imaju ove korejanke – čvrsti štit kroz koji unutra ne može da procuri nijedan sastojak ili je to pergamentni papir koji upija kozmetiku poput sunđera? Tačan odgovor, očigledno, kao i uvek, leži u sredini: koža stanovnika Koreje je drugačija. Kao i kod svih nas. I uobičajena podela na „suva-masna-zrela-normalna“ nije otkazana. Stoga su i sva sredstva različita. Glavna stvar je pronaći vrlo “sopstvenu” teglu.

 

MIT #2 Korejska kozmetika je jeftina i samim tim lošeg kvaliteta 

maska za modeliranje lindsay u prahuPrvo, kupujući korejske proizvode, ne preplaćujete brend. Drugo, Koreja nije mnogo velika, ali postoji mnogo brendova. Konkurencija je ogromna, pa niko neće kupiti kozmetiku za sto evra za jednu kremu.

I treće, Južna Koreja je možda jedina država na svetu u kojoj se proizvodnja kozmetike subvencioniše i kontroliše na državnom nivou. To omogućava kompanijama da kupuju sastojke po niskim cenama, bez sopstvenih proizvodnih pogona itd. Ali kvalitet konačnog proizvoda, u međuvremenu, se strogo proverava, i opet, od strane vladinih agencija.

Mit #3 Sva korejska kozmetika se beli

svojstva beljenja korejske kozmetike na licu evropske ženeDa, sastojci za beljenje dodaju se čak i u crni ajlajner. Zapravo, ovo je, naravno, daleko od istine.

Većina korejskih brendova, naravno, ima linije proizvoda za osvetljavanje kože i oni su prilično raznovrsni – jednostavno zato što u Koreji postoji potražnja za savršeno belom kožom. Ali to ne znači da će se u bilo koju dnevnu kremu, losion, penu za pranje, sigurno uključiti tako nešto! Ako proizvod izbeljuje, to će se odraziti na etiketi.

 

 

Mit #4 Višefazni sistem čišćenja isušuje kožu

 

visefazni sistem za ciscenje-koze korejskom kozmetikomČinilo bi se da ovaj mit ne postoji bez razloga: prvo uklanjamo šminku hidrofilnim uljem, zatim peremo penom, zatim koristimo nekakav piling rolat, pa, sve to „ispoliramo“ maskom za čišćenje.

U stvari, upravo zbog ove postupne primene sva korejska sredstva za čišćenje deluju nežno bez agresivnog uticaja na kožu. U svakom slučaju, nakon čišćenja – korejskog, evropskog ili američkog – ne zaboravite da primenite hidratantne kreme.

Mit #5 Korejska kozmetika izaziva alergije

nealergijska korejska kozmetikaOva zabluda je nastala zbog činjenice da korejska kozmetika, po pravilu, ima puno prirodnih sastojaka koji mogu da budu alergeni. Međutim, ovi sastojci se pažljivo obrađuju i prečišćavaju. Mnogi proizvodi su napravljeni posebno za osetljivu kožu, a neki su pogodni i za ljude sa atopijskim dermatitisom (a mekše je teško naći!).

U svakom slučaju, svemu treba pristupiti pametno: ako imate netoleranciju za citruse, logično je da je bolje ne koristiti kozmetiku sa ekstraktom pomorandže 🙂

Nadamo se da smo u ovom kratkom članku uspeli da odagnamo vaše strahove … Onda samo napred – pozivamo vas da otkrijete novi svet korejske kozmetike!

 

Pin It on Pinterest

Share This