cc i bb krema sta je to i koje su njihove razlike

CC i BB krema. Šta je to i koje su njihove razlike?

Pojavu BB i CC krema, koje su izazvale pravi uspeh na tržištu lepote, dugujemo azijskim specijalistima. Oni oličavaju želju za stvaranjem multifunkcionalnih proizvoda. To nisu samo tonski proizvodi, oni sveobuhvatno neguju, štite, ispravljaju, toniraju, ali ne čine kožu težom. Koja je razlika između ovih krema? Koju je bolje koristiti? Razmotrimo detaljno sve važne aspekte.

ladyfatal korejska kozmetina cena bb krema cc krema

BB krema:

Ako dešifrujete englesku skraćenicu, dobićete frazu Blemish Balm, što znači „melem za nedostatke“.

ladyfatal korejska kozmetina cena bb krema cc krema

Sa kojim se nesavršenostima bavi ovaj neverovatni kozmetički proizvod?

  • Maskira tamne krugove ispod očiju, staračke pege, bubuljice, široke pore, vaskularne mreže;
  • vlaži suva područja kože i matira masnu;
  • ujednačava boju i reljef lica;
  • štiti od ultraljubičastog zračenja zahvaljujući obaveznom SPF u sastavu (znamo se da je trend došao iz Azije, gde su devojke jednostavno opsednute zaštitom od sunca);
  • daje koži sjaj.

ladyfatal korejska kozmetina cena bb krema cc krema

Poslednja tačka (efekat sjaja) alarmira vlasnike masne kože koja pati od prekomernog sjaja. Ne brkajte masni sjaj sa blistavim sjajem zdrave, savršeno hidratizovane kože (Korejanke ovaj efekat nazivaju „čok-čok“).

ladyfatal korejska kozmetina cena bb krema cc krema

BB krema sadrži više korektivnih sastojaka i nešto manje brižnih sastojaka od CC kreme.

U stvari, BB-krema je ista podloga, samo što u njoj osobine nege i toniranja imaju jednak prioritet. Moze da se zove tonirana krema sa laganim pokrivačem.

CC-Krema

ladyfatal korejska kozmetina cena bb krema cc krema

Mnogo zajedničkog sa BB kremom: takođe toner. Ali između njih postoji značajna razlika – finiš. CC krema ima satenski izgled.

CC krema je bele boje i sadrži male kapsule koje, kada se nanesu na lice, pucaju i daju boju. Savršeno za one koji ne vole da nanose ton četkama ili sunđerima, jer se takva krema savršeno nanosi prstima. Skraćenica CC je skraćenica za Color Correcting (Korekcija boje).

Još jedan razlog zašto je CC krema pogodna za početnike ili ljude koji ne vole celu rutinu šminkanja – takve kreme se izrađuju tehnologijom Soft focus, to je kada proizvod sadrži reflektujuće čestice, zbog kojih se krema prilagođava vašoj boji kože.

ladyfatal korejska kozmetina cena bb krema cc krema

CC krema je lakše teksture, pa se ne oseća na koži. Lice postaje baršunasto, kao da je prekriveno tankim slojem pudera.

Krema deluje na sledeće načine:

  • Ujednačite ton kože;
  • vlaženje;
  • Davanje sjaja;
  • Zaštita od fotostarenja;
  • Može osvetliti kožu.

Proizvod je u stanju da transformiše i najmračniju kožu. Posebni pigmenti koji čine kremu pružaju efekat odbijanja svetlosti i rasipanja svetlosti. Pored toga, proizvod daje sposobnost prilagođavanja tonu kože.

CC krema nije korektor, ne može prikriti očigledne nedostatke kože. Tačno ispravlja i poboljšava ten. Ako ovo nije dovoljno, onda se ovaj alat može koristiti kao osnova za šminkanje, a zatim nanijeti temelj.

Krema je blago pigmentirana i najčešće dolazi u jednoj univerzalnoj nijansi koja odgovara svima, pa neće biti problema sa odabirom prave.

Rezimirajući:

Koje su sličnosti između ovih krema?

Obe vrste krema nijansiraju (iako u različitom stepenu), vlaže i normalizuju mikrocirkulaciju kože. Proizvođači po pravilu u sastav uključuju UV filtere koji pružaju zaštitu od negativnih efekata sunčeve svetlosti, izazivajući probleme sa fotostarenjem i pigmentacijom.

Pogodni su za sve tipove kože.

Koje su razlike?

To su različita sredstva, a i svrha svakog je različita.

BB krema ima gustu teksturu, stvara srednje ili gusto pokrivanje, dobro prikriva nedostatke, ali je primetan na koži. CC krema ima lakšu teksturu, stvara bez težine premaz, ne prikriva nedostatke i nevidljiva je na licu. Prvi proizvod je visoko pigmentirana kompletna podloga sa dobrim svojstvima skrivanja, drugo je blago pigmentirano, nežno sredstvo za korekciju tona sa tonalnim efektom.

izaberite CC i BB kreme

Pin It on Pinterest

Share This